Linkedln Profilinizi Düzenlemeniz İçin 3 İpucu

Her gün, işveren ve iş arayanlar için binlerce sıcak iş fırsatı doğuyor. Linkedln kariyer portalı, bunu en iyi başaran büyük aracılardan biri. Peki ama bu büyük iş fırsatları için en uygun aday siz misiniz? Linkedln profilinizi yeterince etkin doldurmadığınız için, birçok kariyer fırsatını kaçırabilirsiniz.

İletişim ve bilgi eksikliğinden, işverenler sizi seçmeyecek ya da yaptıkları aramalarda size ulaşamayacaklardır. Linkedln profilinizin ihtiyacı olan 3 önemli düzenlemeyi hemen yapın.

İşte o maddeler!

linkedin-is-arama

Özet / Ön Yazı / Kısa Tanıtım Bölümünü Es Geçmeyin.

Bu kısım sizi simgeleyerek, kişisel markanızı oluşturabileceğiniz bir bölüm niteliğindedir. Sizi neden seçmeleri gerektiğini vurgulayan, sizi tanıtan bir fırsat köşesidir. Buraya neler yazacağınızı bilmiyorsanız şunları dikkate alabilirsiniz:

  • İleri derecede sertifika bilgileri,
  • Dil bilgisi,
  • Beceriler,
  • Önemli belgeler,
  • Kısa Başarı hikayeleri, 
  • Özel yetenekler,
  • Teknoloji ve liderlik yetenekleri.

Kariyerinizde yaşanmış en önemli becerilerinizi kısa ve güçlü cümlelerle bu kısımda vurgulayın.

Hangi üniversite ve okullarda, hangi eğitimleri aldınız, önemli ve büyük kuruluşlar gösterdiğiniz başarılar ve yer aldığınız projeler, süreç iyileştirmelerindeki rolleriniz, anahtar kelimeleriniz de bu bölümde göze daha hızlı bir şekilde çarpacaktır.

Tüm bu özellikleri kısaca vurgulamayı unutmayın.

Uzun ve Anlaşılması Güç Paragraflara Yer Vermeyin.

Linkedln profilinizdeki tüm yazılar açık ve net olmalıdır. Hızlı bir anlatımla, anahtar kelimeler ile becerilerinizi vurgulayın. İşverenlerin profilinizde kolay gezinmesini sağlayın. Sizi kısa ve en iyi şekilde tanımaları için düzenlemeler yapın. Örneğin, satış eğitimi seminerlerine katıldığınız, müşteri hizmetlerine ne kadar süre katkıda bulunduğunuz gibi hem kolay hem de vurgulanması gereken konulara yönelin.

Deneyimler Bölümü, İş Tanımlarınızı da İçermelidir.

Örneğin, satış departmanı için günlük operasyonlardan ve koordine etmekten sorumlu olduğunuzu belirtirseniz, muhtemelen çok fazla anlaşılmaz. Ama satış fonksiyonunu, % X oranında satış gelirlerini artıran başarı hikayenizi anlatırsanız daha çok ilgi çekecektir. Daha fazla sayısal bilgi içeren ve başarı odaklı bir profil oluşturun. Müşteri, kar, maliyet tasarrufu gibi alanlarda artış yaşattığınızı mutlaka belirtin. Stratejik ve anlamlı profil düzenlemeleri, sizi diğer adaylardan ayıracaktır. Değer tabanlı, özgün ölçümlü içerikler, kariyer yolunuzda size başarı getirecektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *